Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шлях до миру розпочнеться восени: які українські території захоче "відкусити" РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шлях до миру розпочнеться восени: які українські території захоче "відкусити" РФ

Жодної домовленості у вигляді договору про розмежування чи визнання окупації або відмови від зазіхань з боку РФ не буде ще десятки років, заявив Максим Розумний

20 травня 2024, 21:15 comments6217
Поділіться публікацією:

Можливо осінню питання майбутніх переговорів перейдуть в практичну площину. РФ докладатиме всіх  зусиль, щоб  лишити за собою контроль над Луганщиною  і  ще добиватиметься  мати повний контроль над Донеччиною, за Запоріжжя та Херсонщину  будуть йти торги. Про це  журналістам Главреду  сказав доктор політичних наук Максим Розумний.

Шлях до миру розпочнеться восени: які українські території захоче "відкусити" РФ

Переговоры с РФ (фото из открытых источников)

"Щодо часових меж, то зараз вже значною мірою окреслилася позиція "східного" блоку (Китай-Росія), а в червні, на Саміті миру у Швейцарії, напевно, окреслиться і альтернативний підхід західної коаліції на основі української "формули миру". Коли обидві позиції будуть сформульовані, почнеться рух у напрямку створення певного переговорного майданчика", — каже науковець.

Як він стверджує,  на це може  піти певний час, але за часовими  рамками  співпадатиме  з традиційною весняно-літньою воєнною кампанією. Експерт каже, що до  закінчення літа  буде зрозуміло,  як далеко може  зайти Росія,  і як успішно  діятиме Україна.  

"Треба розуміти, що, скоріше за все, жодної домовленості у вигляді договору про розмежування чи визнання окупації з боку України або відмови від зазіхань з боку РФ не буде, цілком можливо, ще десятки років. Але це навряд чи перешкодить досягненню угоди про припинення вогню. Саме ця опція на столі є головною, тому всі територіальні питання, за винятком локальних на кшталт виходу військ РФ з Сумської чи Харківської областей в обмін на відвід ЗСУ техніки на десяток кілометрів, під час переговорного процесу будуть винесені за дужки", — зазначив  експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що вимоги Росії щодо "миру" в Україні не мають жодної логіки. Російська так звана "формула миру" у своїй суті цілковито позбавлена логіки, вважає Михайло Басараб. За його словам, в Кремлі переконані, що їм загрожують Сполучені Штати і саме з ними росіяни ведуть війну на території України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини