Мобільна техніка

Серія iPhone 15 доступна за рекордно низькими цінами

0

Apple вдається до значного зниження цін на свою лінійку iPhone 15 у материковому Китаї, щоб відновити мляві продажі. Великі інтернет-магазини, такі як JD.com і платформа Alibaba Tmall, пропонують телефони за новими низькими цінами. Наприклад, iPhone 15 Pro Max вищого рівня на 256 ГБ зараз коштує 7949 юанів (1100 доларів США) на цих платформах. Це значне зниження на 2050 юанів (20%) порівняно з початковою ціною запуску у вересні 2023 року в 9999 юанів.

Базовий iPhone 15 зі 128 ГБ пам’яті також знизився на 23% з 5999 юанів (829 доларів США) до 4599 юанів (635 доларів США). Зверніть увагу, що офіційний материковий інтернет-магазин Apple перераховує iPhone 15s за початковою ціною. Знижка доступна лише на основних платформах електронної комерції. 

Вважається, що Apple пропонує такі агресивні знижки, щоб відновити інтерес китайської аудиторії до свого флагманського продукту. Для тих, хто не знає, продажі iPhone у Великому Китаї (включаючи материковий Китай, Гонконг і Тайвань) у березневому кварталі впали на 8% до 16,4 мільярда доларів США.

Незвичайна стратегія знижок Apple на китайських онлайн-ринках почалася в січні. Це сталося після того, як кілька китайських виробників, таких як Xiaomi та Honor, знизили ціни на свої телефони як на онлайн-, так і офлайн-ринках. 

Тож у тому ж місяці сама Apple запропонувала знижки до 800 юанів у своєму материковому онлайн-магазині на iPhone, iPad, MacBook, AirPods та Apple Watch. За даними дослідницької фірми Counterpoint, частка Apple на ринку смартфонів материкового Китаю скоротилася до 15,7% у березневому кварталі порівняно з 20,2% роком раніше. 

Зниження помістило їх позаду Vivo (частка 17,4%) і Honor (частка 16,1%). Компанія Huawei з успішним поверненням телефону 5G із Mate 60 Pro забезпечила собі частку ринку в 15,5% за той самий період.

Незважаючи на занепокоєння, знижки на iPhone можуть принести певні позитивні результати для Apple. Дані, опубліковані Китайською академією інформаційних і комунікаційних технологій на початку цього місяця, свідчать про те, що поставки іноземних смартфонів у Китаї зросли на 12% порівняно з березнем 2023 року. Хоча академія не вказала бренд, Apple зазвичай домінує в продажах іноземних телефонів на материку. Китай.

Comments

Comments are closed.