Глава Пентагону Ллойд Остін анонсував надання систем ППО та артилерійських снарядів для України.

Остін заявив, що Сполучені Штати роблять усе можливе, щоб Україна отримала необхідну допомогу вчасно для зміцнення позицій на полі бою. Про це він сказав під час відкриття засідання Контактної групи з питань оборони України.

За словами чиновника, Америка надасть амуніцію для HIMARS, посилить системи протиповітряної оборони та забезпечить важку бронетехніку. Після підписання президентом Джо Байденом допомоги на суму 51 млрд доларів минулого року, Україна отримує різні пакети підтримки.

Остін наголосив, що росія отримує “Шахеди” та корейські ракети, які застосовує для завдання ударів по невинному населенню. Наразі пріоритетами США є системи ППО та снаряди для українських бійців, щоб Україна могла захистити своє небо та покращити позиції на фронті.

Міністр оборони США запевнив, що Україна найближчим часом отримає обіцяну допомогу. Зокрема, на початку місяця було підписано новий пакет на суму 400 млн доларів, серед яких 155-мм снаряди, Javelin, HIMARS тощо.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей пакет допомоги включає також бронетехніку, щоб Україна могла відновити свій арсенал і посилити оборону.

Популярне: