Очільник МЗС Литви відреагував на смерть президента Ірану

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув, коли його гелікоптер здійснив "жорстку посадку" в гірській місцевості.
Очільник МЗС Литви відреагував на смерть президента Ірану

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що не може висловлювати співчуття Ірану у зв’язку із загибеллю президента країни Ібрагіма Раїсі і пояснив чому. Зокрема, у понеділок, 20 травня, у Twitter X він нагадав про роль Тегерана у війні проти України.

Ландсбергіс підкреслив, що йому не комфортно надсилати співчуття, оскільки Іран відправляє державі-агресору беспілотники типу Shahed для обстрілів мирного населення та цивільної інфраструктури в Україні.

"Мені незручно висловлювати співчуття, поки Іран надсилає безпілотники, які використовуються проти цивільних в Україні", - написав він.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель виступив з офіційною заявою у зв’язку із загибеллю президента Ірану в авіакатастрофі.

Як відомо, 19 травня гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту здійснив "жорстку посадку" в гірській місцевості, повертаючись із Азербайджану. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи. Іранська влада оголосила, що Раїсі та інші урядовці загинули внаслідок аварії гелікоптера.

Росію не запросили на похорон Раїсі - Кремль

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK