Остін вказав на стратегічну помилку Путіна

Путін розраховує, що Україна програє і група Рамштайн розпадеться, а він захопить території чужої країни.
Остін вказав на стратегічну помилку Путіна

Російський диктатор Володимир Путін намагається воювати проти України в масштабах 19 століття, що у 2024 році є стратегічною помилкою. Про це у понеділок, 20 травня, сказав міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-22), яке відбувалося у віртуальному форматі.

"Сили Путіна відкрили ще один фронт для захоплення суверенної української території. Кремлівські загарбники знищують українські села, вбивають невинних цивільних і бомблять цивільну інфраструктуру, у тому числі греблі та електростанції", - відзначив Остін.

За його словами, українські захисники ведуть важку боротьбу, але "російські війська сплачують високу ціну за агресію Путіна".

"Путін робить ставку, що, зрештою, Україна впаде. І він робить ставку, що ця Контактна група розпадеться, але він помиляється", - сказав Остін.

Міністр оборони США наголосив, що Україна бореться за своє життя, і це дає "стратегічну перевагу справедливій справі".

"Тим часом, Путін намагається вести війну імперської агресії 19-го століття у 2024 році. Це жахлива ідея і жахлива стратегія", - додав очільник Пентагону.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відбивають атаки на чотирьох напрямках.

Біля Вовчанська і Стариці тривають бої - Генштаб

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK