Головна Новини Світ США Що змінилося: у Держдеп прямо відповіли, чи хочуть США виграшу України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінилося: у Держдеп прямо відповіли, чи хочуть США виграшу України у війні

Метью Міллер підкреслив, що США мають принципову позицію і вони хочуть виграшу України у війні

21 травня 2024, 07:15 comments1084
Поділіться публікацією:

Вашингтон прагнуть до виграшу України та поразки Російської Федерації у розпочатій нею повномасштабній війні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Державного департаменту Метью Міллер.

Що змінилося: у Держдеп прямо відповіли, чи хочуть США виграшу України у війні

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Ми принципово хочемо, щоб Україна виграла цю війну, і чітко дали зрозуміти це, зокрема, шляхом виділення мільярдів доларів на допомогу у сфері безпеки", — сказав представник Держдепу.

Метью Міллер також нагадав, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва оголосив про стратегічну поразку Росії у цій війні.

Представник Держдепу також додав, що виграш Україною війни автоматично означатиме поразку Росії у протистоянні.

"Думаю, що наша позиція — кого ми хочемо бачити переможцем у цій війні, а кого ми переможеним — залишається досить чіткою вже понад два роки", — зазначив дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно ми входимо в процес мирного кейсу : що вирішиться найближчі місяці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна дедалі голосніше і частіше просить Захід зняти заборону на удари його зброєю по російській території. Днями про це заявила посол нашої країни у США Оксана Маркарова. А член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав керівництво своєї країни дозволити Україні завдавати ударів зброєю Франції по РФ, навівши приклад Великобританії, яка дозволила це робити. Продовжує мусуватись і тема відправлення в Україну військ НАТО. Прем’єр-міністр Естонії Кая Калласс повідомила, що деякі країни Альянсу вже це зробили – їхні військові працюють інструкторами на українській території. Чи може жорстка риторика наших партнерів призвести і до більш жорстких їхніх дій щодо Росії? Які очікування щодо цього? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини