В Одесі автомийник викрав та продав автомобіль пенсіонера

В Одесі автомийник викрав та продав автомобіль пенсіонера.

В Одесі автомийник викрав та продав автомобіль пенсіонера. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 травня 08:42

Позбавлення волі загрожує 22-річному працівнику автомийки в Одесі за шахрайське заволодіння автомобілем та грошима пенсіонера. Про це повідомляє пресcлужба Нацполіції на Одещині.

До поліції звернувся 79-річний одесит із повідомленням, що автомийник не повертає йому автомобіль Nissan Primera. Поліцейські встановили, що літній житель міста на одній з місцевих автомийок познайомився з молодим чоловіком, який проходив там стажування. Під час спілкування стажер зауважив, що автомобіль потребує заміни коробки перемикання передач та запропонував свої послуги з ремонту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пенсіонер погодився і за кілька днів віддав "майстру" авто, ключі та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Проте замість виконання взятих на себе зобов'язань молодик виклав в інтернет-мережі оголошення про продаж іномарки і незабаром продав її за 1650 доларів. Добросовісного покупця зловмисник запевнив, що автомобіль належить родичу та перереєстрацію можна буде здійснити у будь-який час. А дійсному власнику машини за кілька днів повідомив, що ремонт триває і йому потрібні гроші для придбання запчастин. Довірливий дідусь віддав 300 доларів та 10400 гривень і став чекати налагодженого автомобіля. Проте так і не дочекався і написав заяву поліції.

Поліцейські встановили особу правопорушника та розшукали його, адже після операції на автомийці він більше не з'являвся. Також встановили місцезнаходження проданого транспортного засобу. Авто вартістю понад 184 тисячі гривень правоохоронці вилучили та повернуть власнику після проведення всіх необхідних слідчих дій.

Фігуранту повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом; у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема, скоєному повторно. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах