Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вірить Німеччина в перемогу України у війні: що сказала Бербок
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірить Німеччина в перемогу України у війні: що сказала Бербок

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок заявила, що допомога Німеччини ґрунтується на вірі в перемогу України у війні.

21 травня 2024, 09:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

21 травня з візитом до України прибула очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Міністерка закордонних справ заявила, що позиція Німеччини щодо війни ґрунтується на вірі в перемогу України у війні проти Росії на чолі з режимом Путіна.

Чи вірить Німеччина в перемогу України у війні: що сказала Бербок

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Анналена Бербок здійснила сьомий приїзд в Україну від початку повномасштабного вторгнення. Метою свого нового візиту Бербок назвала запевнення, що Німеччина стоятиме на боці України та не відмовиться від підтримки у вирішальний момент, коли Росія відновила наступ на Харків.

"Наша підтримка ґрунтується на глибокій вірі в те, що Україна переможе у цій війні. Путін припускає, що врешті-решт у нас закінчиться повітря, але ми витримаємо. Німеччина разом з багатьма іншими країнами з усіх частин світу твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі", — пояснила Бербок позицію Німеччини щодо війни в Україні.

За словами Бербок, російський диктатор Володимир Путін намагався отримати контроль над Україною, але замість цього Україна стала ближчою до Європи.

"Путін у своєму імперському божевіллі хотів заволодіти Україною, але натомість міцно з’єднав її з Європою. Наша доля як європейців ще ніколи не була так тісно пов’язана з долею України. Україна з великою рішучістю відстоює свою свободу і тим самим бореться за свободу всіх нас", — сказала Бербок.

Очільниця МЗС Німеччини назвала вступ України до ЄС "необхідним геополітичним кроком". Крім того, Бербок похвалила Україну за реформи попри війну та вказала на необхідність не ослабляти зусилля в судовій системі, свободі ЗМІ та боротьбі з корупцією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Естонії Кая Каллас вважає, що не всі союзники хочуть бачити перемогу України у війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали про скандальну заяву президента Болгарії щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини