Цитати Жадана допомагають пораненим військовим у благодійному проєкті

Одяг з цитатами Жадана. Скриншот: kanaldim.tv

У рамках проєкту "Ми однієї крові" з'явилася неймовірна колекція одягу з цитатами з віршів Сергія Жадана. Покупка такого одягу забезпечує пошиття адаптивного одягу для військових. Обличчям колекції стали поранені українські військові. Адаптивний одяг забезпечує медикам доступ до пошкоджених ділянок тіла, а захисникам — зручність, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

З початку повномасштабного вторгнення Міжнародний банк, організації "Донор UA" та "Агенти крові", українські бренди та ілюстратори об'єдналися, щоб створювати благодійний мерч. Завдяки патріотичним колекціям збирають кошти на підтримку донорства та допомогу парамедикам.

"Проєкт розвивався. Ми зрозуміли, що існує нагальна потреба наповнити "швидкі" парамедикам. Їм потрібне було спеціальне обладнання. Так у нас з'явився третій партнер — "Госпітальєри". Тепер ми ще закуповуємо обладнання для парамедиків", — пояснює КСВ-менеджерка банку ПУМБ Тетяна Колесник.

Нещодавно запустили нову колекцію одягу "Жити назустріч". Покупка такої футболки, сорочка чи худі забезпечує пошив адаптивного одягу для поранених військових. Дроп запустили в колаборації з українським поетом Сергієм Жаданом. З речей промовляють його рядки.

Ініціювала цей проєкт волонтерка Ірина Солошенко. Їй належить ідея автопотягів. Це старі вагони "Укрзалізниці", які реконструюють на реанімаційні. Саме в такі потяги передаватимуть адаптивний одяг, а також забезпечать ним шпиталі.

"Нині адаптивного одягу недостатньо. Його передають волонтери, благодійники. Хтось донатить, хтось збирає сам одяг, інші перешивають одяг зі старого та передають до шпиталів. Ми намагаємося забезпечити госпіталі та лікарні, де найбільше поранених. Це великі міста: Дніпро, Харків, Одеса, Вінниця", — додає керівниця проєкту "Мобільна евакуація" БФ "Коло" Ірина Солошенко.

Мета благодійного проєкту щомісяця відшивати по 300 адаптивних комплектів одягу. Це допоможе закрити бодай половину потреби одного з напрямків фронту.

"Найбільше поранених привозять з Харківського та Дніпровського напрямків. Їх привозять евакуаційними поїздами до Києва, адже тут проводять складні операції. На місяць потрібно 600 одиниць одягу. Ми хочемо половину потреб закрити цим проєктом", — резюмувала Тетяна Колесник.

Купити патріотичний мерч і допомогти пораненим військовим можна на сайті проєкту "Ми однієї крові". Там можна також підвісити комплект адаптивного одягу для захисників.

Також цікаво: VR-терапія та "Реабілітаційний сад" з'явилися у Центрі ментального здоров'я на Київщині

Прямий ефір