Головна Новини Світ Росія Стало відомо, скільки росіян підтримує катування: цифра зросла
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки росіян підтримує катування: цифра зросла

Близько половини росіян вважають допустимим застосування тортур.

21 травня 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з опитуванням "Левада-центру", 47% росіян підтримують застосування тортур та різноманітних катувань у "виняткових випадках", зокрема для підозрюваних у тяжких злочинах. Цей показник за п'ять років у Росії зріс на 19 пунктів.

Стало відомо, скільки росіян підтримує катування: цифра зросла

Близько половини росіян підтримують катування. Фото з відкритих джерел

В опитуванні "Левада-центру" росіян запитали, щодо можливості застосування тортур. 35% громадян РФ заявили, що не можна катувати людей за будь-яких обставин. 

Проте більшість з опитаних росіян виступила за застосування тортур – 47% (22% за застосування тортур до людей, які здійснили тяжкі злочини та 25% за катування у тих випадках, коли це дозволить врятувати життя). Ще 18% росіян не змогли відповісти на це питання.

У 2019 році за катування виступало 28% громадян РФ, а станом на 2024 рік цей показник зріс на 19 пунктів.

Найбільша група росіян, яка підтримує тортури у деяких випадках, зафіксована у віці 25-39 років. Тут показник складає 57%.

Російські соціологи заявили, що зміна результатів щодо підтримки тортур пов'язана з нещодавніми терактами у "Крокус Сіті Холлі", де було вбито 144 людини.

Нагадаємо, що російські служби спіймали чотирьох виконавців, яких, ймовірно піддали тортурам. Одному затриманому відрізали частину вуха, інших катували електрострумом, а також в мережу потрапили фотографії з наслідками побоїв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після звільнення територій в Херсонській та Запорізькій області в ООН зробили заяву щодо катування українців російськими військовими на окупованих територіях.

Також "Коментарі" писали про власника "Крокус Сіті Холу", який говорить, що виконує завдання Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини