Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи мають окупанти сили, щоб почати наступ на Сумську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи мають окупанти сили, щоб почати наступ на Сумську область

Розвідка попереджала, що окупанти готові почати наступ в Сумській області, щоб розтягнути лінію фронту. Проте, як відзначив в ефірі Freedom генерал Микола Маломуж, загарбники не мають сил для здійснення такого задуму

21 травня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Росіяни запланували свою операцію в Харківській області, щоб масштабно відволікти українські резерви від Покровського напрямку та Часового Яру чи навіть від Запорізької області. Окрім того, за даними розвідки, загарбники, буцімто, вирішили йти наступом також на Сумську область для того, щоб максимально розтягнути лінію фронту та відволікти Сили оборони від найбільш гарячих напрямків.

Стало відомо, чи мають окупанти сили, щоб почати наступ на Сумську область

Війна в Україні

Проте, як відзначає колишній керівник Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж, за останньою інформацією у російських загарбників немає резервів, щоб організувати наступ на Сумську область. При цьому він підкреслив, що окупанти будуть продовжувати обстрілювати Сумщину чи здійснювати різного роду провокації.

Окрім того, Маломуж вважає, що російські загарбники також уже не мають сил, щоб здійснювати подальший наступ на Харківську область. При цьому генерал підкреслив, що окупанти прорахувалися із відкриттям нового фронту. За його словами, вони не змогли досягти поставленої цілі, а саме: просунутися в Донецькій області. Хоча у ворога було очікування, що із початком наступу в Харківській області, зможе дуже швидко захопити Донецьку.

Насправді, каже Маломуж, Україна знала про все плани ворога, саме тому не знімала резерви із напрямків у Донецькій області, а навіть посилила їх. При цьому генерал підкреслив, що на всіх напрямках Сили оборони тримають свої позиції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова Харківщини Олег Синєгубов розповів, що Сили оборони зуміли стабілізувати лінію фронту на півночі Харківської області. Зокрема, за його інформацією, Збройні сили перешкодили просуванню окупантів по Липецькому і Слобожанському напрямках. Втім, за його словами, ситуація у Вовчанську продовжує залишатися складною. Раніше повідомлялося, що окупанти контролюють 60% міста. Там ідуть бої практично за контроль над кожною вулицею.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини