RU
 

Ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати - ЗСУ

Текст: ,  21 травня 2024, 12:03
0
3265
Ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати - ЗСУ
Фото: Getty Images
Танки ЗСУ на вулицях Вочанська

Кількість боєзіткнень на Харківському напрямку за добу знизилась майже удвічі. Але ворог не полишає намірів захопити Вовчанськ з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тили ЗСУ.

В Харківській області ситуація залишається складною. Водночас Силам оборони вдалося стабілізувати становище в місті Вовчанськ. Про це сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону у вівторок, 21 травня.

"Наразі на Харківщині ситуація і оперативна обстановка залишається складною, вона динамічно змінюється. Однак нашим силам оборони та всім задіяним підрозділам вдалося стабілізувати ситуацію, зокрема в місті Вовчанськ", – заявив він.

За словами Волошина, росіяни не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ біля Липців, Вовчанська, Стариці. За минулий день росіяни здійснили 83 атаки на Харківському напрямку і станом на ранок сьогодні вже відбулося 5 бойових зіткнень.

"Мушу зазначити, що кількість боєзіткнень з ворогом в порівнянні з минулою добою знизилась майже удвічі. Ворог не припиняє, звісно, спроби зосереджувати свої зусилля на напрямку Стрілеча, Липці та на захоплені саме міста Вовчанськ з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу якраз в тили наших військ", – розповів він.

Волошин додав, що поблизу кордону росіяни створили і значно посилили оперативно-тактичне угрупування військ.

"Однак наші Сили оборони тримаються, намагаються витіснити окупаційні війська в напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська, в якому ворог мав наміри закріпитися якраз в житловій забудові. Однак наші захисники роблять все можливе і не дають йому це зробити", – запевнив речник.

У свою чергу Генштаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу на Харківському напрямку загальні втрати загарбників склали 263 особи, 52 одиниці техніки та понад два десятки бліндажів.

"Наші воїни знищили чотири бойові броньовані машини, три артсистеми, п’ять одиниць автомобільної та спецтехніки і 12 БпЛА. Крім того, пошкоджено одну бойову броньовану машину, сім артилерійських систем, один засіб ППО та 14 автомобілів", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за добу 20 травня ЗСУ знищили майже 1400 росіян. Ворог втратив чотири засоби ППО, десятки одиницб бронетехніки і артилерійськи систем.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Зеленського очікують позитивні рішення щодо ППО
Знущання з українських полонених: прокуратура почала розслідування
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
У Харкові СБУ затримала чоловіка, який полював за Кракеном
У РФ заявили, що "кадирівців" перекинули на Харківщину
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаХарьковская областьВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі