RU
 

Суд на Львівщині звільнив від покарання поляка за смертельну ДТП

Текст: ,  21 травня 2024, 12:11
0
1891
Суд на Львівщині звільнив від покарання поляка за смертельну ДТП
Фото: Національна поліція України
Поляк скоїв смертельну ДТП на Львівщині

Суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання, натомість призначивши лише іспитовий термін.


Кам’янка-Бузький районний суд Львівщини виніс вирок поляку, який у березні на трасі Київ-Чоп неподалік села Дідилів скоїв смертельну ДТП. Громадян Польщі уникнув ув'язнення. Відповідне рішення суду оприлюднено у судовому реєстрі.
 
Аварія сталась 15 березня на трасі Київ-Чоп неподалік села Дідилів. 49-річний поляк, який керував вантажівкою Scania, виїхав на смугу зустрічного руху, де в’їхав у КамАЗ. 25-річний водій другого авто отримав важкі травми, від яких помер у лікарні.
 
Щодо громадянина Польщі порушили кримінальну справу через вчинення смертельної ДТП. У суді він визнав свою провину. За словами чоловіка, під час руху він захотів дістати напій, який був у нього в холодильнику, та відволікся від дороги. Його вантажівка виїхала на смугу зустрічного руху, де зіткнулася із КамАЗом.
 
Обвинувачений заявив, що відшкодував завдану шкоду сім’ї загиблого. У суді сестра загиблого підтвердила, що обвинувачений виплатив моральну та матеріальну компенсації. У неї немає претензій до нього і вона просила не призначати йому тюремне ув’язнення.
 
Суд визнав поляка винним у вчиненні смертельної ДТП та призначив чотири роки тюрми з дворічною забороною керувати автомобілями. Однак звільнив чоловіка від відбування основного покарання з дворічним іспитовим терміном.

Нагадаємо, 17 травня на Броварському проспекті в Києві сталася смертельна ДТП. У результаті аварії загинула дитина, а вагітна жінка та чоловік у важкому стані опинилися в лікарні.

8 травня у Житомирській області в ДТП загинули волонтери з Львівщини. Автомобіль DAF, який рухався в напрямку Києва, зіткнувся з вантажівкою Mersedes Benz Atego, що стояла на узбіччі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: ДТПЛьвовская областьсудавариянаказание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі