Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи спрацював план Кремля з ударами по енергетиці: з чим Україна має проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи спрацював план Кремля з ударами по енергетиці: з чим Україна має проблеми

За інформацією NYT, відключення світла гальмують і дорожчають виробництво зброї в Україні

21 травня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Відключення електроенергії в Україні не лише створює дискомфорт для цивільного населення, а й ускладнює виробництво зброї. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Чи спрацював план Кремля з ударами по енергетиці: з чим Україна має проблеми

Удари по енергооб'єктам України. Фото: з відкритих джерел

"Це однозначно гальмує виробництво і воно стає дорожчим. Цивільним легше вижити без електрики, але для військового виробництва під час війни критично важливо його мати", — заявив Олександр Дмитрієв, який координує роботу із забезпечення військових озброєнням та іншою технікою.

ЗМІ зазначає, що крім імпорту електроенергії від сусідів, Україна просить у західних партнерів допомоги у вигляді обладнання для електромереж. Зокрема, компанія ДТЕК розпочала кампанію з проханням до країн ЄС передати Україні вживане обладнання, яке їм більше не потрібне.

"Швидко придбати або замовити виробництво нового обладнання неможливо. Єдиний спосіб — отримати вживане обладнання з країн, яким воно більше не потрібно, і для цього потрібна лише їхня політична воля", — сказав представник компанії Павло Білодід.

Автори матеріалу зазначають, електрообладнання, яке можна використовувати в Україні, має країни Східної Європи, які колись входили до соцтабору. Багато хто з них уже почав працювати над його передачею.

На тлі закликів влади до бізнесу та громадян економно споживати електроенергію, українські підприємці висловлюють занепокоєння через постійні відключення електроенергії.

"Коли вдома відключають електроенергію, моя сім'я до цього підготувалася. Я найбільше боюся, що на роботі немає електроенергії, я не зможу обійтися без електрики", — розповів підприємець, що займається кравецьким бізнесом.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія продовжує удари по енергетиці України: про що це говорить і до чого готуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини