RU
 

Україна отримала від Британії автомобілі для гуманітарних цілей

Текст: ,  21 травня 2024, 14:50
0
642
Україна отримала від Британії автомобілі для гуманітарних цілей
Фото: Nick Turpin/TFL/PA
Британія подарувала Україні автомобілі для гуманітарних цілей

В межах програми Ulez із моменту її дозволу (з 15 березня) Україні було передано понад 100 автомобілів, з них доставлено майже половину.

До України прибула колона з 20 автомобілів, переданих Лондоном у межах програми утилізації автомобілів, що не відповідають стандартам викидів (Ulez). Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що в межах програми Ulez із моменту її дозволу (з 15 березня) Україні було передано понад 100 автомобілів, з них доставлено майже половину.

Як повідомляється, що британсько-українська організація (BUAID), яка управляє цією схемою спільно з Transport for London (TfL), відправила в Україну ще 13 транспортних засобів для використання в медичних і гуманітарних цілях.

ULEZ (Ultra Low Emission Zone) - це зона наднизького викиду шкідливих речовин, яку було запроваджено в Лондоні у 2020 році. Метою програми є знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу міста, поліпшити якість повітря для жителів і гостей Лондона, а також сприяти переходу на більш екологічний транспорт.

У серпні 2023 року мер Лондона Садік Хан розширив зону Ulez, і тепер вона охоплює всю столицю, що робить її найбільшою у світі зоною стягнення плати за забруднення довкілля. Люди, які їздять у цій зоні автомобілем, що не відповідає мінімальним стандартам викидів, мають платити 12,50 фунтів стерлінгів за день.

Нагадаємо, міністр житлово-комунального господарства, громад та місцевого самоврядування Великобританії Майкл Гоув звернувся до мера Лондона Садіка Хана із проханням передати автомобілі, що підлягають утилізації, Україні.

Цьогоріч у березні в межах програми почали збирати автомобілі для їх передання в Україну.

Також повідомлялося, що уряд Латвії передає Україні автомобілі, які були конфісковані у нетверезих водіїв.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
ССО показали, як уполювали "жирну" російську ціль
Генштаб заявив про десятки боїв біля Покровська
Під час обстрілу Донеччини загинув підліток
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Саміт миру: Кулеба розповів, як діють РФ і Китай
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: автомобилиБританияГуманитарная помощь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі