Головна Новини Світ ЄС Чи легітимний президент Зеленський: що сказали в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи легітимний президент Зеленський: що сказали в ЄС

В Європейському союзу прокоментували закінчення п’ятирічного терміну Володимира Зеленського на посаді президента України.

21 травня 2024, 15:51 comments4511
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Європейському союзі відреагували на заяви російської пропаганди щодо президента Володимира Зеленського, який нібито втратив свою легітимність після закінчення п’ятирічного терміну на посаді президента. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Чи легітимний президент Зеленський: що сказали в ЄС

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано виступив на брифінгу, де прокоментував нібито нелегітимність президента України Володимира Зеленського. За словами Стано, Україна перебуває під постійними атаками Росії, а значна частина населення, або внутрішньо переміщені особи, або ж виїхали за кордон, тому провести вибори за таких обставин неможливо.

"Організувати вибори в такій ситуації неможливо. Хіба за таких умов можна збирати людей на виборчих дільницях? Вони стануть мішенню для Путіна", – зазначив Стано.

Представник Єврокомісії також послався на Конституцію України у якій президент має виконувати свої повноваження до того часу, поки новообраний президент не вступить на посаду. За словами Стано, таким чином зберігається безперервність влади, яка є одним з ключових в Конституції України. Також Петер Стано наголосив, що в Україні політичні партії не мають сумніву, що Зеленський легітимний президент.

"В нас у ЄС також немає сумнівів, що президент України – це Володимир Зеленський", – сказав Стано.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв поширює кремлівський наратив про "нелегітимність" Зеленського та погрожує вбити президента України.

Також "Коментарі" писали про те, чому Росія почала активно проводити інформаційну кампанію щодо нібито нелегітимності президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

22 травня 2024, 23:28

Этот недолугий готов спросить всех только не народ Украины и конституцию!!! Есть конституционный суд и то они не подали что бы он дал свое решение ибо знают что зе-эрмак не легитимный.

Володимир

22 травня 2024, 18:37

Iгор та всі інші балакучі хвойди... закрийте пельки...йде війна і поки ми не переможемо русню та наших "ждунів" і мови не може бути стосовно президента України.. так, що "Ша" паскуди диванні

Iгор

22 травня 2024, 14:50

Леонід, до чого зараз рашка та путiн? тема зараз про інше зовсім, мова йде про гниду, яка захопила владу і не дає нікому права вибору!

Хочу мира во всем Мире

22 травня 2024, 01:00

Я на зеленского и ермака смотреть не могу, считаю , что он предал свой народ, который доверил ему свою жизнь.

Гість

21 травня 2024, 22:39

Та фіолетово на думку ЄС і тим паче на думку мордора та їх іпсо. Але реальність така, що частина народу вже не вважає зеленського президентом враховуючи, що він робить з українцями, з волею, з правами, з конституцією.

Гість

21 травня 2024, 22:37

Та фіолетово на думку ЄС і тим паче на думку мордора та їх іпсо. Але реальність така, що частина народу (і це скоріш за все більшість) вже не вважає зеленського президентом враховуючи, що він робить з українцями, з волею, з правами, з конституцією.

Леонід

21 травня 2024, 21:06

Путінські собаки дуже би хотіли щоб Європа і Америка вважали Зеленського нелігитимним, АЛЕ по перше весь світ розуміє ЩО РАШКА НАПАЛА НА НЕЗАЛЕЖНУ ДЕРЖАВУ УКРАЇНА, і всі її "АРГУМЕНТИ" це БЛЕФ, і вона це прекрасно розуміє, НІ ОДНОГО СЛОВА ПРАВДИ ПО СВОЄМУ ЗОМБОЯЩИКУ, СУЦІЛЬНА БРЕХНЯ, ТІЛЬКИ НА БРЕХНІ ДЕРЖИТЬСЯ РЕЖИМ ПУТІНА

Іван Сірко

21 травня 2024, 20:29

зеленскому, єрмаку кулю в лоба!!! воно для мене не легітимне, у нас є конституція яка давним давно це визначила!!! а ваше єс хайте нах до своєї конститції.

Олександр

21 травня 2024, 20:08

нелегативний ... народ повстане.

Роман

21 травня 2024, 17:36

а каким хуем нас должно интересовать мнение евросоюза ? ето кто вообще ?

Олексiй

21 травня 2024, 16:28

Andriy, правду говорить, ГЕТЬ ГНИДУ! вiн не президент, вiн звичйний клоун! ГНИДА!

Andriy

21 травня 2024, 16:25

геть гниду! він ГНИДА! і все його оточення. Люди, запам'ятайте, це ГНИДА! це зрадник народу, брехун, злодiй та ухилянт номер один! ГЕТЬ ГНИДУ!

Олександр

21 травня 2024, 15:56

в нього не закону ні конституціі ні житя людей нічого невартуєєє.... жебрак ... і попрошайка за два роки війни тільки просить а сам ні пальцем нестукнув... незапустив заводи по виробництву боєприпасів нічого неналадив..... гнатим .... він для мене непризедент... і його закони недійсні.

Олександр

21 травня 2024, 15:54

Гнати такого президента давно пора... геноцид українського народу.... гнати...

ГражданинУкраины

21 травня 2024, 15:15

легітимний президент Зеленський при военном положение , президент Зеленський продовжує термін !!! поки війна не закінчена!


Новини