Кабінет Міністрів України скасував норму, яка дозволяла жінкам-медикам та фармацевтам працевлаштовуватися без військового обліку до кінця 2026 року.

Відповідне рішення ухвалено постановою №563 від 16 травня 2024 року, повідомляє “Судово-юридична газета”.

Раніше жінки, які мали медичну або фармацевтичну освіту, але не перебували на військовому обліку, могли працевлаштуватися за фахом як невійськовозобов’язані до 31 грудня 2026 року.

Однак тепер ця пільга скасована.

Це означає, що відтепер жінки-медики та фармацевти, які не мають військового квитка, не зможуть працевлаштуватися за фахом.

Водночас зберігається обов’язок для керівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повідомляти ТЦК про жінок, які працюють у них, здобули медичну освіту і не перебувають на військовому обліку.

Непрацевлаштовані жінки повинні самостійно прибути до відповідного ТЦК з метою взяття на військовий облік.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я і віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних на загальних засадах за їхнім бажанням.

Популярне: