RU
 

Ситуація біля Липців контрольована - Генштаб

Текст: ,  21 травня 2024, 16:09
0
954
Ситуація біля Липців контрольована - Генштаб
Фото: 24 ОМБр імени короля Даниила / Facebook
ЗСУ стримують російські атаки на сході і півдні України

Найбільша частка боїв і надалі припадає на Покровський напрямок. Від початку доби противник уже 23 рази намагався прорвати тут оборону ЗСУ.

З початку поточної доби кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 55. На Харківському напрямку ворог здійснив дві атаки в районі Липців, повідомив Генштаб ЗСУ у вівторок, 21 травня.

"Від початку доби кількість бойових зіткнень на всьому фронті зросла до 55. На Харківському напрямку окупанти двічі атакували в районі населеного пункту Липці. Ситуація тут контрольована. Ворог завдав ракетного удару по Харкову", – йдеться у зведенні станом на 14:00.

На Куп'янському напрямку протягом доби відбулося шість бойових зіткнень. ЗСУ відбили ворожі штурми поблизу Іванівки та Берестового. В районі Синьківки бій ще триває. Ворог завдав авіаційних ударів біля Новоплатонівки, Сергіївки та Макіївки.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили один ворожий штурм у районі Тернів.

На Сіверському напрямку вороги чотири рази намагалися атакувати в районах Білогорівки, Кліщіївки, Виїмки та Роздолівки, вдарили керованою авіабомбою по Спірному.

На Краматорському напрямку ворог провів дев'ять атак по напрямкам Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка. В районах двох останніх населених пунктів тривають три бойові зіткнення.

Найбільша частка боїв і надалі припадає на Покровський напрямок. Від початку доби противник уже 23 рази намагався прорвати тут оборону ЗСУ. Наші воїни відбивали атаки біля населених пунктів Євгенівка, Новоселівка Перша, Сєверне, Нетайлове, Яснобродівка, Невельське.

"Тривають бойові зіткнення в районі Калинового, Новоолександрівки, Сокола, Уманського. Ситуація складна, але контрольована", – зазначили в Генштабі.

На Курахівському напрямку противник двічі намагався потіснити підрозділи ЗСУ, зокрема на напрямку Георгіївки, а також Красногорівки, де бойове зіткнення триває.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили п'ять безуспішних спроб окупантів просунутися в районі Старомайорського.

На Придніпровському напрямку ворог двічі безуспішно атакував позиції ЗСУ поблизу Кринок на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, за добу 20 травня ЗСУ знищили майже 1400 росіян. Ворог втратив чотири засоби ППО, десятки одиницб бронетехніки і артилерійськи систем.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Захисники Азовсталі увійшли до списку найважливіших українців десятиріччя
Зареєстровано петицію про необхідність економічного бронювання
У Білгородській області загорівся склад боєприпасів, є поранені
На фронті в Україні загинув грузинський боєць
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі