close-btn

Віталік Бутерін поділився оновленням дорожньої карти Ethereum

Віталік Бутерін нещодавно представив оновлення дорожньої карти ETH, детально описавши значний прогрес і майбутні розробки для блокчейн-мережі

Віталік Бутерін поділився оновленням дорожньої карти Ethereum

Фото: youtube.com

Це сталося після нещодавнього оновлення Dencun, впровадженого 13 березня, яке має на меті зменшити витрати на транзакції другого рівня (layer-2) та покращити доступність даних.

Оновлення Dencun запровадило прото-данкшардинг, також відомий як EIP-4844, який дозволяє включати блоби даних у блоки. Ця модернізація знаменує собою значне підвищення ефективності мережі, що ґрунтується на попередніх успіхах оновлень Merge і Shanghai.

На черзі оновлення The Verge та The Purge. У першому з них буде інтегровано дерева Verkle, що дасть змогу працювати stateless client (метод, який змінює спосіб зберігання балансу облікового запису, коду смарт-контракту та іншої інформації в мережі Ethereum. Інформація про клієнта верифікуються через математичний доказ без збереження всіх даних у блокчейні) і знизить вартість роботи ноди.

Очікується, що ця зміна дозволить вдесятеро збільшити ліміт газу першого рівня, що призведе до здешевлення транзакцій. Останній крок спрямований на спрощення віртуальної машини Ethereum (EVM) шляхом видалення певних функцій, таких як опкод SELFDESTRUCT та ліміт у 2 300 газу. Це дозволить спростити роботу EVM і підвищити її ефективність.

В останньому пості Бутерін зазначив, що заборона на опкод SELFDESTRUCT майже завершена. Хоча опкод поки що залишається, його найпроблематичніша поведінка — редагування необмеженої кількості слотів для зберігання одночасно — була вирішена з оновленням Dencun. Це коригування є важливим кроком на шляху до спрощення протоколу Ethereum, підвищення його безпеки та продуктивності.

Про те, що таке оновлення Ethereum Dencun і чому воно важливе, ми писали раніше.

Вам може бути це цікаво:

За матеріалами U.Today

google news