На Хмельниччині прокуратура повернула землю вартістю понад мільярд

Позовні вимоги судом задоволені у повному обсязі.
На Хмельниччині прокуратура повернула землю вартістю понад мільярд
иллюстративное фото / vekra.com.ua

На Хмельниччині прокуратура в судовому порядку зобов'язала власника фірми, який обвинувачується у злочинах проти національної безпеки, повернути землю вартістю понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

«Волочицька окружна прокуратура у судовому порядку повернула у комунальну власність земельні ділянки загальною площею 300 га. Їхня вартість становить понад 1 млрд 11 млн грн», – заявили в прокуратурі.

Читайте також:

Повідомляється, що в ході слідства було встановлено, що одне із приватних підприємств Волочиська, яким володіє обвинувачений у злочинах проти нацбезпеки України, незаконно отримало землю у користування для ведення підсобного сільського господарства.

«Підставою звернення до суду стало те, що органи місцевого самоврядування не ухвалювали рішення про передачу землі у постійне користування, а державні акти не видавалися. Відтак підприємство не могло придбати це право в установленому законодавством порядку», - зазначили у прес-службі.

У зв'язку з цим, прокуратура подала до суду позови про повернення землі законному власнику – Волочиській міській раді, які суд повністю задовольнив.

Як повідомляють ЗМІ, йдеться про екс-президента «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва, якого звинувачено в колабораціонізмі та роботі на державу-агресора і який, свого часу, працював директором Волочиського машинобудівного заводу.

Раніше ми писали про те, що за незаконне заволодіння аеропортом "Одеса" екс-мер отримав хабар пентхаусом у центрі Одеси площею 700 кв. м.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK