Німеччина хоче суттєво збільшити військову допомогу Україні: деталі

Берлін уже виділив цього року 7,1 мільярда євро.
Німеччина хоче суттєво збільшити військову допомогу Україні: деталі
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Німеччина планує збільшити військову допомогу Україні ще на 3,8 мільярда євро (4,13 мільярда доларів) цього року та виділити ще 15 млрд наступного року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на своє джерело, яке підтвердило інформацію видання Bild.

Агентство повідомляє, що на даний момент Берлін уже виділив 7,1 мільярда євро на підтримку Києва зброєю та боєприпасами цього року, але гроші майже повністю витрачені.

"Якщо ми хочемо зробити більше, нам потрібно більше грошей", - цитує видання слова міністра оборони Бориса Пісторіуса під час відвідин авіабази в Латвії.

Читайте також:

Reuters зазначає, що за даними Bild, Пісторіус попросив додаткові кошти, а міністр фінансів Крістіан Лінднер висловив свою підтримку, очікуючи на остаточне схвалення парламентом у червні.

Джерело видання у міністерстві фінансів не підтвердило точну цифру, але додало, що підтримка України не припиниться.

Однак, як повідомляє Reuters, Пісторіус запросив виділити 15 мільярдів євро на військову допомогу Києву у бюджеті Німеччини на 2025 рік, переговори про що зараз ведуться.

Раніше ми писали про те, що міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон під час візиту до України пообіцяв щорічно виділяти Україні 3 мільярди фунтів стерлінгів у рамках військової підтримки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK