Наука

Китайські вчені зробили прорив у кріоніці

0

У фантастичній літературі з кінця XIX століття фігурує ідея про кріогенну заморозку людини, яка через сотню років прокидається в майбутньому. Можливо, скоро ця технологія все ж таки стане реальністю. Дослідники з Фуданського університету в Шанхаї повідомили про прорив у галузі кріогенного заморожування тканин мозку. 

За інформацією британського видання Mirror, під час експериментів вчені використовували ембріональні стовбурові клітини людини для вирощування зразків мозку протягом трьох тижнів – цього періоду достатньо, щоб нейрони та нервові клітини стали функціональними.

Вченим вдалося «реактивувати» заморожену тканину мозку, як наведену вище

Потім зразки просочували різними хімічними сумішами для кріогенного заморожування рідкому азоті на добу. Після двотижневого заморожування дослідники виявили, що одна із сумішей зберегла нейрони непошкодженими і здатними, як і раніше, посилати сигнали.

Тепер з’явилася надія, що одного разу кріогеніка зможе виправдати очікування шанувальників наукової фантастики, дозволивши заморожувати живих людей на невизначений термін, а потім реанімувати їх через багато років. 

Comments

Comments are closed.