RU
 

Покровський напрямок залишається найгарячішим

Текст: ,  21 травня 2024, 21:40
0
1572
Покровський напрямок залишається найгарячішим
Фото: 58 МпБр ім. І Виговського
Українські воїни тримають ворога під жорстким вогневим контролем

На Покровському напрямку точаться бої на напрямках населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське, а також Прогрес. Загалом ворог уже 33 рази намагався покращити тактичне положення.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 20.00 вівторка, 21 травня.

"Ворог продовжує активні дії на більшості напрямків, намагаючись прорвати оборону українських військ. Поточної доби відбулося 86 бойових зіткнень. Найбільше - в смугах оборони наших підрозділів на Покровському, Харківському, Сіверському та Краматорському напрямках. Сили оборони України стримують натиск та дають рішучу відсіч діям противника", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Зазначається, що на Харківському напрямку з початку доби відбулося 12 бойових зіткнень.

"Тривають бої в районах Вовчанська і Стариці. Російська авіація скидала керовані авіабомби на Вовчанськ, Липці й одразу три - на Білий Колодязь. Ситуація залишається під контролем українських підрозділів, наші воїни завдають ворогу вогневого ураження. Загальні втрати противника на цьому напрямку становлять сьогодні вже 71 особа та 14 одиниць озброєння і військової техніки. Серед іншого, пошкоджено російську РСЗВ БМ-21 Град", - йдеться у зведенні.

На Куп’янському напрямку росіяни дев’ять разів атакували українські оборонні рубежі, тривають бойові зіткнення в районах Синьківки та Іванівки.

На Сіверському напрямку не вщухають бойові дії в районі Білогорівки.

"На Краматорському напрямку кількість бойових зіткнень поточної доби зросла до десяти. Українські воїни продовжують відбивати ворожий штурм у районі населеного пункту Кліщіївка. Ворог успіху не має", - запевняють у Генштабі.

Складним залишається Покровський напрямок.

"На Покровському напрямку точаться бої на напрямках населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське, а також Прогрес. Загалом ворог уже 33 рази намагався покращити тактичне положення. Українські захисники жорстко відповідають російським окупантам. На цей час противник втратив тут загалом 47 російських окупантів та 14 одиниць озброєння і військової техніки. Зокрема знищено ЗРК Куб та МТ-ЛБ, пошкоджено один танк та одну важку вогнеметну систему ТОС-1 росіян", - йдеться у зведенні.

Повідомляється, що українські захисники відбили шосту за сьогодні безуспішну спробу загарбників просунутися в напрямку села Старомайорське на Времівському напрямку.

"Українські воїни тримають ворога під жорстким вогневим контролем. Командування вживає необхідних заходів щодо виділення засобів вогневого ураження, - додають у Генштабі.

Від початку доби авіація Повітряних сил, армійська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили загалом 16 районів зосередження особового складу російських окупантів, дві радіолокаційні станції та одну артилерійську систему противника.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну станом на сьогодні, 21 травня 2024 року, російська армія втратила 495 070 бійців.

Генштаб підтвердив ураження корабля Циклон у Криму

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Білгородській області загорівся склад боєприпасів, є поранені
На фронті в Україні загинув грузинський боєць
ССО показали, як уполювали "жирну" російську ціль
Генштаб заявив про десятки боїв біля Покровська
Під час обстрілу Донеччини загинув підліток
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі