Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ на Сумщину: чи готується РФ та скільки їй треба часу
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на Сумщину: чи готується РФ та скільки їй треба часу

Сьогодні у Росії немає сил для операції в Сумській області, але поповнити свої війська вона може за короткий термін, вважає Світан.

21 травня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов раніше припускав, що окупаційне російське   угрупування може розпочати наступальні дії  на території  Сумської  області.  Така загроза є реальною,  проте кількість сил і засобів противника неподалік  Сумської області, недостатньо для початку проведення таких операцій, як на півночі Харківщини. Про це  висловився полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

Наступ на Сумщину: чи готується РФ та скільки їй треба часу

Наступ РФ на Сумщину (фото з відкритих джерел)

Відповідаючи на запитання  Главреду він припускає, що  коли загарбники  перекинуть  на Сумщину  частину резерву з Харківського напрямку, то  матимуть  можливість   просунутись на  3-4 кілометри — до другої лінії оборони.

"Три-чотири кілометри — мінімальна відстань від кордону, а є ще й позиції, які розташовані глибше. Ближче до кордону не можна було будувати лінію оборони через постійні обстріли дронами та артилерією. Росіяни не давали цього робити. Тому лінію оборони довелося будувати в глибині нашої території. "Сіра зона" — якраз між кордоном і лінією оборони. Її протяжність становить близько 10-12 км", — наголосив Світан.

Військовий  каже, що ворог однозначно буде  рухатись до  "сірої  зони".

"Вони можуть зайти в Сумську область так само, як і на північ Харківщини, якщо перекинуть туди достатню кількість сил і засобів. Якби у противника в районі Сум були необхідні сили, він почав би реалізацію своїх планів паралельно з харківською операцією. Адже з точки зору військової логіки йому вигідно створити "гарячу точку" десь ще", — зазначив експерт.

Військовий  ще наголосив, що станом на тепер в РФ нема сил для наступу на території   Сумської області. Але поповнити своє угрупування  до такої ж кількості, як під  Харковом, загарбник може в термін до одного тижня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Жорін насторожив заявою про ситуацію довкола Сум і попередив про важке літо

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини