"Нам потрібні вибори": у Мюнхені сплюндрували могилу Степана Бандери (фото)

"Нам потрібні вибори": у Мюнхені сплюндрували могилу Степана Бандери (фото) (GlavPost)

Кам’яний надгробок на могилі лідера Організації українських націоналістів (ОУН-б) Степана Бандери у німецькому Мюнхені знову спаплюжили невідомі вандали.Про це повідомив відомий історик та журналіст Вахтанг Кіпіані, який від початку повномасштабного вторгнення приєднався до лав Збройних сил України.


РЕКЛАМА

На хресті невідомі вандали написали фразу українською мовою "нам потрібні вибори".Кіпіані пояснив, що до інциденту причетні росіяни, які вирішили здійснити провокацію, що "розхитати" тему виборів в Україні."Російська гебня знову плюндрує могилу провідника ОУН Степана Бандери. Їм потрібна дестабілізація і повторення хаосу часів Української революції, коли була боротьба всіх проти всіх. Пам’ятаємо – від розбрату тоді виграли московські вбивці. І вони хочуть це повторити", – наголосив історик.Президент Антиімперського блоку народів, народний депутат України VII та VIII скликань Олег Медуниця додав, що "провокаційний напис явно розрахований на внесення розколу в українське суспільство"."Черговий акт вандалізму в Мюнхені. Буквально напередодні Дня Героїв. На цвинтарі Вальдфрідгоф російські агенти вкотре осквернили могилу нашого Провідника. За останні роки я вже навіть збився з рахунку, вкотре це", – сказав Медуниця.

Зауважимо, що провокація на могилі Степана Бандери була здійснена незадовго до свята Дня Героїв, яке відзначають 23 травня. 1941 року на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. Саме в цей день 23 травня 1938 року у Роттердамі радянський агент Павло Судоплатов вбив 1 голову проводу ОУН Євгена Коновальця.Раніше повідомлялося, що у столиці Болгарії вандали обмалювали пам’ятник Тарасу Шевченку.Читайте провідні новини дня: Як і коли закінчиться війна: Жданов назвав найкращий та найгірший сценарії Європа повертає українців додому: нові “сюрпризи” для біженців Відключення світла будуть ще довго: експерт назвав найтяжчі місяці для УкраїниПідписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

РЕКЛАМА