Конгрес закликав Пентагон дозволити удари по РФ

Група конгресменів також наголошує, що допомога українській армії надходить у недостатній кількості та несвоєчасно.
Конгрес закликав Пентагон дозволити удари по РФ

Група конгресменів закликала міністра оборони США Ллойда Остіна прискорити постачання озброєнь Україні та дозволити їй бити по території Росії американською зброєю. Про це свідчить відповідне звернення Комітета з розвідки Палати представників Сполучених Штатів Америки, що було опубліковане в мікроблозі X.

Конгресмени заявили, що хочуть підтримати кілька термінових прохань з боку України. Зокрема, вони закликають Пентагон дозволити українській армії використовувати американську зброю для нанесення ударів по стратегічних цілях на території Росії "за певних обставин".

"Українські чиновники тижнями спостерігали за тим, як російські війська безкарно атакували українські населені пункти з території Росії. Українці не можуть захистити себе через нинішню політику адміністрації. Необхідно, щоб адміністрація Байдена надала військовим лідерам України можливість проводити повний спектр операцій, необхідних для відповіді на неспровокований напад Росії на їхню суверенну землю", - мовиться у зверненні.

Конгресмени закликають навчити роботі з американськими винищувачами F-16 більшу кількість українських пілотів. За даними американських ВПС, до кінця цього року в США планують випустити всього 12 пілотів.

Вони нагадали, що союзники запросили до семи додаткових батарей Patriot для захисту території України від російських ракетних атак. 

У листі наголошується, що допомога українській армії надходить у недостатній кількості та несвоєчасно, це погіршує важку ситуацію на фронті.

 

Today, Chairman @RepMikeTurner, head of the U.S. delegation to @NATOPAPress, Ranking Member @JAHimes, Representative @GerryConnolly, past president of the NATO Parliamentary Assembly, and additional Members of Congress urged @DeptofDefense to expedite resources to Ukraine. pic.twitter.com/rXDjAoh7k8

— House Intelligence Committee (@HouseIntel) May 20, 2024

 

Нагадаємо, Ллойд Остін запевнив, що Америка не дасть Україні програти у війні. За його словами, військова допомога Україні є інвестицією Заходу у власну безпеку.

Перемога України у війні принципова - Держдеп

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK