РФ "перегляне" кордони в Балтійському морі - ЗМІ

The Moscow Times зазначає, що міноборони Росії підготувало постанову, де претендує на частину акваторії Фінської затоки.
РФ "перегляне" кордони в Балтійському морі - ЗМІ

Росія вирішила в односторонньому порядку "змінити" морські кордони країни з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі. Документ підготувало міноборони РФ. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланням на проект постанови уряду, опублікованому на порталі правових актів.

"Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області", - йдеться в повідомленні.

Правлячий режим РФ прагне змінити географічні координати точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відміряється ширина територіального моря РФ, а також прилеглої зони біля узбережжя та островів.

Уряд РФ у своїй постанові зазначає, що має намір на кордоні з Фінляндією скоригувати координати в зоні островів Йяхі, Соммерс, Голланд, Родшер, Малий Тютерс, Вігрунд, а також поблизу північного вхідного мису річки Нарва.

Під "перегляд" на кордоні з Литвою потрапила зона Куршської коси в Гданській затоці, райони мису Таран, мису на південь від мису Таран, а також Балтійської коси.

Автори документу заявляють, що чинні географічні координати, встановлені постановою Радміну СРСР від 1985 року, "не повною мірою відповідають сучасній географічній обстановці".

"Точки були зафіксовані "за морськими навігаційними картами дрібного масштабу", які, своєю чергою, грунтуються на роботах середини 20 століття, а це "не дає змоги визначити зовнішню межу внутрішніх морських вод" РФ", - ідеться в документі.

Постанову Ради міністрів СРСР, що регулює кордони в регіоні Балтійського моря, міноборони пропонує частково "визнати не чинною". 

МЗС Фінляндії та Литви поки що офіційно не коментували російський документ про "перегляд кордону".

Нагадаємо, у Фінляндії раніше заявили, що Росія хоч навряд чи нападе на країни НАТО безпосередньо, але продовжить гібридні атаки, такі як глушіння сигналу й втручання у вибори.

Фінляндія закриває водні пункти пропуску на кордоні з РФ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK