Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим росіяни застали ЗСУ зненацька: в окупантів нова тактика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим росіяни застали ЗСУ зненацька: в окупантів нова тактика

Українці бачили, що РФ накопичує війська біля кордону, але не зуміли завдати по них удару через заборону США

22 травня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

На початковому етапі нового наступу в Харківській області росіяни застосували нову тактику, що стало однією з причин його успіху в перші дні битви прориву кордону. Як передає портал "Коментарі", про це виданню The Times розповів боєць спеціального підрозділу Kraken із позивним "Драго", який серед перших зустрів росіян біля кордону.

Чим росіяни застали ЗСУ зненацька: в окупантів нова тактика

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Спецназовець зазначив, що він із побратимами безпорадно спостерігав, як російські війська кілька тижнів накопичувалися по той бік кордону. Українці просто не мали можливості завдати превентивного удару через заборону використання західної зброї по території РФ, накладеної країнами-донорами.

"Там зібралося багато росіян, і ми могли знищити їх дорогою, але у нас мало ATACMS, і ми маємо заборону на їх використання. Нам довелося чекати, поки вони перетнуть кордон", — сказав "Драго".

Боєць поскаржився, що така політика США коштувала його підрозділу певних жертв.

При цьому ЗМІ звертає увагу, що не лише це сприяло успіху агресора у перші дні вторгнення. Як розповідає боєць, українці чекали від агресора типової лобової атаки з використанням бронетехніки, але були зненацька захоплені новою тактикою малих піхотних груп, які просочувалися між опорними пунктами Сил оборони та заходили українцям у тил.

На додаток до цього, першого дня вторгнення росіяни задіяли свої елітні підрозділи спецназу, щоб якнайшвидше придушити опір біля кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тьфу на жидобанду

26 травня 2024, 18:43

Хай подохне в пеклі добавивший своєму приорітетному жидо-татусю стипендну пенсію в 150000гр.Трикратний індексаційний Крадій наших 2000-3000гр.мізерних "неприорітетних" пенсій зе-клоун жид-зеленський з жидоХряком-порошенком котрий полоненим своїм друзям-рашистам виділяє по 10000гр. на безбідне курортне проживання маючи геноцидно обкраденних пенсіонерів гірше за полонених окупантів за ніщо!!! подохни ПІДОРАСТ нелігетимний президент зе-клоун!!!


Новини